Klubben vår

Vaadan Hestesportsklubb ble stiftet 01.08.1987 av hesteinteresserte på Byåsen i Trondheim. Formålet for klubben var å fremme interessen for hestesport, som hinderritt, feltritt, dressur, trav og generelt hestehold. Klubben skulle etter beste evne tilby sine medlemmer stallmuligheter og trenings- og konkurransemuligheter gjennom opparbeidelse av baneanlegg og utstyr.

28 år senere, har vi en medlemsmasse i overkant av 100 personer og stor konkurranse/treningsarena i hjertet av Bymarka. Vaadan Hestesportsklubb er kjent for å være fleksible og prøver så godt vi kan å møte medlemsmassen behov.

I Vaadan Hestesportsklubb har vi medlemmer som driver aktivt innenfor de fleste grener. I tillegg har vi selvfølgelig medlemmer som kun holder på med hest for mosjonens og trivselens skyld. Satsningsområdet innenfor de enkelte grener er naturlig nok høyest der medlemsmassen er størst og akkurat nå ser det ut som det er dressur og sprang, som er de største grenene, i tillegg til trav. Men de siste årene har kjøring igjen blomstret opp i klubben.

Vaadan Hestesportsklubbs konkurranse- og treningsarena består av 40×80 meter konkurransebane, 30×70 meter oppvarmings-/treningsbane, 5 kjørehinder inkl. vannhinder (hindrene kan lett gjøres om til feltritthinder). Det er også Kafé og sekretariat. I tillegg har vi flere preparerte ride/kjøre-løyper, bl.a. en ”rak-bane” (brukes til fartstrening), som også blir brøytet om vinteren.

Arenaen og de preparerte løypene ligger alle på privat grunn i Bymarka, så det er en forutsetning at man er medlem i klubben for å benytte disse til hestesport. Om sommeren kan man i tillegg benytte alle veier og stier i Bymarka, men det er få av disse som blir brøytet om vinteren. Vådan Gård ligger et par minutters gange fra Vaadan Hestesportsklubbs arena, og mange av medlemmenes hester er oppstallet her.

Har du lyst til å bli medlem i Vaadan Hestesportsklubb? Ta kontakt! Kontakt informasjon finner du under fanen kontakt oss.

Teksten er skrevet av: Hilde Nordskag

Blogg på WordPress.com.

opp ↑